Αρχική Σελίδα Start Page

Κοσμώ σημαίνει στολίζω.

Κόσμημα ονομάζεται κάθε στολίδι, για οποιοδήποτε λόγο και αν χρησιμοποιείται αυτό.

Eίναι προϊόν ενός από τους πρώτους τομείς της ανθρώπινης χειροτεχνίας.

Από τους προϊστορικούς χρόνους, ο άνθρωπος εντυπωσιαζόταν από τα αγαθά της φύσης που τον περιέβαλε και άρχισε να επιλέγει και να συνδυάζει τα πιό σπάνια από αυτά, για να τα κάνει στολίδια του.

Τα πρώτα στολίδια-κοσμήματα ήταν περιδέραια και δαχτυλίδια από κοχύλια, όμορφες θαλασσινές πέτρες, κόκαλα, δόντια άγριων ζώων και άλλα αντικείμενα, που τα φορούσαν σαν μέσο επίδειξης ιδιαίτερης ικανότητας, δύναμης, επιβολής και δημιουργίας, κερδίζοντας έτσι την εκτίμηση ή και τον σεβασμό των άλλων.

Στην πορεία αιώνων, με την ανακάλυψη των μετάλλων και των δυνατοτήτων επεξεργασίας τους αναπτύχθηκε η τέχνη της κατασκευής στολιδιών, μια τέχνη, που απαιτεί εκτός από τη φαντασία και ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις και δυνατότητες.


Η μη βιομηχανοποιημένη κατασκευή κοσμημάτων δεν έχει αλλάξει σημαντικά από τα αρχαία χρόνια. Ακόμη και σήμερα χρησιμοποιούνται τεχνικές, που χρησιμοποιούσαν οι κατασκευαστές κοσμημάτων στην Αρχαία Ελλάδα, στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και στο Βυζάντιο !

Στο “Παραμυθίας Χωρίς Όνομα”, συνδυάζουμε τέτοιες αρχαίες τεχνικές, όπως αυτή του “χαμένου κεριού”, με σύγχρονες επιστημονικές, για τη διαμόρφωση και τον χρωματισμό των μετάλλων, προσφέροντας πρωτότυπες και μοναδικές δημιουργίες.

Εξερευνήστε τες !